24-02-08

28th Annual Golden Raspberry award "winners"


razzies  Traditiegetrouw wordt de dag voor de glorieuze en jaarlijkse oscaruitreiking, elk jaar de Golden Raspberry Awards a.k.a. de Razzies gehouden. Die is inmiddels al toe aan zijn 28ste editie en het rijkt 'prijzen' uit aan de minst verdienstelijke prestaties van acteurs en actrices uit het afgelopen jaar. Deze werden door cineast John Wilson in 1980 in het leven geroepen. De 'winnaars' van de awards mogen deze award(s) dan komen afhalen tijdens de uitreiking en mogen naar huis gaan met een goedkope in goud geverfde plastic framboos. Maar om begrijpelijk redenen zijn er maar weinigen die deze 'prijs' persoonlijk komen afhalen. Halle Berry deed dit overigens wel eens een keertje voor haar rol in 'Catwoman', een moedige daad van Berry, want zeg nu zelf, wie zou er wel graag zo'n prijs persoonlijk in ontvangst nemen voor zoveel volk...? Bij de inmiddels 28ste editie zijn er enkele records gebroken. Zo kreeg Lindsay Lohan een spotprijs in alle mogelijke categorieën bij de uitreiking van dit jaar voor haar prestaties in de film 'I Know Who Killed Me'. Daarvan zijn er vanzelfsprekend een heel aantal van gegaan naar de film en Lindsay Lohan. Vorig jaar waren enkele van de grote kanshebbers 'Basic Instinct 2' en 'Little Man'. Die films kregen toen beide 7 nominaties en hadden zo het record van meeste nominaties op hun naam staan, nu gaat die eer aldus naar Lindsay Lohan in 'I Know Who Killed Me'. De grote 'winnaars' van dit jaar zijn aldus de films 'I Know Who Killed Me' en 'Norbit'.

Alle 'winnaars' op een rijtje:


 # Categorie: Worst Picture

gaat naar: 'I Know Who killed Me'


# Categorie: Worst Actor

gaat naar: Eddie Murphy voor zijn rol als Norbit in 'Norbit


# Categorie: Worst Actress (Tie)

gaat naar: Lindsay Lohan voor haar rollen als Aubrey en Dakota in 'I Know Who Killed Me'


# Categorie: Worst Supporting Actress

gaat naar: Eddie Murphy als Rasputia in 'Norbit'


# Categorie: Worst Supporting Actor

gaat naar: Eddie Murphy voor zijn rol als Mr. Wong in 'Norbit'


# Categorie: Worst Screen Couple

gaat naar: Lindsay Lohan als The Yang To Her Own Ying in de slechtste film van het jaar 'I Know Who Killed Me'


# Categorie: Worst Remake or Rip-off

gaat naar: de film 'I Know Who Killed Me' en die film is een rip-off van Hostel, Saw en The Patty Duke Show


# Categorie: Worst Prequel or Sequel

gaat naar: de film 'Daddy Day Camp' met ondermeer Cuba Gooding Jr. in de hoofdrol, de sequel van 'Daddy Day Care' met toen Eddie Murphy in de hoofdrol.  


# Categorie: Worst Director

gaat naar: Chris Siverston voor zijn regie van de film 'I Know Who Killed Me'


# Categorie: Worst Screenplay

gaat naar: 'I Know Who Killed Me', geschreven door Jeffrey Hammond


# Categorie: Worst Excuse for a Horror Movie (New Category!)

gaat naar: de film 'I Know Who Killed Me'


Even ter conclusie, de film 'I Know Who Killed Me' met Lindsay Lohan in de hoofdrol mocht 8 awards in ontvangst nemen, aldus een nieuw reccord dat ooit werd gehaald op de jaarlijkse en inmiddels 28ste editie van de Razzie Awards. De film 'Norbit' haalde drie Razzies binnen, Eddie Murphy mocht er drie in ontvangst nemen. Eén award ging naar 'Daddy Day Camp'. En vanavond is het dan eindelijk zover, de jaarlijkse en inmiddels 80ste uitreiking van de oscars. Die oscaruitreiking is ondermeer te volgen op Prime. Dus morgen komen we zeker te weten wie en welke films oscar(s) in ontvangst hebben mogen nemen. Wat de Raspberry Awards voor volgend jaar betreft: The Hottie and the Nottie!

PHwJQFBzYOk1AC_m

16:18 Gepost door Devid Dils in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.