13-05-09

Disney•Pixar twittert over ‘UP’ in Cannes

12De 78-jarige avonturier met zijn vliegend huisje, Carl Fredricksen, maakt een landing op het filmfestival te Cannes, daar stond de nieuwste Pixar animatiefilm geprogrammeerd om het jaarlijkse glamoureuze filmfestival te openen. Dat is toch wel iets unieks voor een animatiefilm. Het team achter deze wervelende animatiefilm was aanwezig op de Openingsceremonie en u kan nu hun avonturen op de persconferentie, de red carpet en de Cannes feestjes volgen op een nieuwe Twitter-pagina die vandaag online is gegaan (www.twitter.com/UP_dates). Tijdens het Festival en in de komende maanden zullen zij hier exclusieve foto’s, verhalen en andere UPdates posten. Het team bestaat ondermeer uit regisseur Pete Docter, producer Jonas Rivera, co-regisseur Bob Peterson en uitvoerend producer John Lasseter. Die zullen hun ervaringen op hun eerste Filmfestival in Cannes delen met fans over heel de wereld via de microblogwebsite Twitter.

Zoals inmiddels wel geweten opende deze animatiefilm de openingsceremonie van het jaarlijkse prestigieuze filmfestival, uniek daar het de eerste animatiefilm is die het festival opent en het is de allereerste 3D film ooit vertoond op het festival. Animatiestudio Pixar Animation Studios kent een enorm succes, vanaf zijn eerste lange animatiefilm Toy Story, doorheen de verdere jaren met avonturen waarin zelfs een rat kan koken en auto's gevoelens hebben. De geweldige verhaaltjes, gecombineerd met de steeds weer prachtige animatie zorgt ervoor dat je jezelf in een fantasiewereld begeeft telkens wanneer je een animatiefilm bekijkt van Pixar. Ook Up wordt weer groots. In ‘UP’ zoekt de 78-jarige Carl het avontuur daadwerkelijk hogerop! Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op zijn oude dag lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn alle grootse avonturen alleen maar bij dromen gebleven. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen echt uit te laten komen, Met de 8-jarige padvinder Russel, die per toeval bij Carl terecht komt, gaan ze het avontuur tegemoet. ‘UP’ voert jong en oud mee op een spannende en Hilarische reis waarbij onze helden oog in oog komt te staan met wilde natuur, onverwachte schurken en jungle dieren. Dat beloofd alweer een groots avontuur te worden!

cannes-up-1
De nieuwste animatiefilm uit de Pixar stal opent vanaf 7 oktober 2009 in de Belgische bioscoopzalen en vanaf 8 oktober 2009 in de Nederlandse bioscopen. De nieuwe animatiefilm wordt waar mogelijk gepresenteerd in Disney Digital 3D. Wanneer je op zoek bent naar avontuur – kijk omhoog!

23:52 Gepost door Devid Dils in Movienews | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.