16-05-09

Allerlaatste film met Ledger Debuteert in Cannes

heath_ledger_as_the_joker_the_dark_knight_movie_image1Het Cannes Film Festival heeft de eer om de allerlaatste film van Heath Ledger te vertonen. Zoals inmiddels wel geweten werd Ledger op op 28-jarige leeftijd dood in zijn appartement gevonden met een hoeveelheid slaappillen op zijn nachtkastje en in de badkamer. De pillen waren allemaal voorgeschreven door zijn dokters. Uit onderzoek is gebleken dat hij is overleden aan een mengeling van de voorgeschreven opiaten en benzodiazepinen. De combinatie hiervan veroorzaakte een acute vergiftiging. Een triest voorval, want de acteur had net zijn carrière een flinke boost gegeven met zijn belangrijke bijrol in The Dark Knight als de Joker, voor die rol mocht hij overigens nog een Academy Award ontvangen, alleen heeft hij dit echter allemaal al niet meer kunnen meemaken. Opnames voor The Dark Knight met Ledger waren wel reeds achter de rug, in tegenstelling tot 'The Imaginarium of Doctor Parnassus', de nieuwste film van Terry Gilliam (Brazil). Opnames waren nog steeds in volle gang voor de fantasiefilm, waardoor Gilliam met een probleem zat, zijn hoofdrolspeler kon de film niet meer afwerken, dus werd er gekozen dat maar liefst drie acteurs (Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell) de plaats zouden innemen van Ledger (Brokeback Mountain, The Dark Knight), het reeds gefilmde beeldmateriaal met Ledger komen wel voor in de film, ter ere van de acteur die velen wist te vermaken met zijn ver uitéénlopende filmrollen.

ledgerparnassus-1-102608

Korte inhoud: De film vertelt het verhaal van Dr. Parnassus (Christopher Plummer), die met zijn theatergezelschap stad en land afreist om het publiek nog nooit vertoond vertier voor te schotelen. Zijn gave maakt het zijn publiek mogelijk om via een magische spiegel aan de realiteit van alledag te ontsnappen. Maar er rust ook een vloek op hem. Al eeuwen lang sluit hij namelijk weddenschappen af met de duivel, Mr. Nick (Tom Waits), waaraan hij o.m. zijn exclusieve onsterfelijkheid te danken heeft. Diezelfde Mr. Nick keert nu terug om een prijs voor hemzelf op te eisen, namelijk de innemende en kostbare dochter van Dr. Parnassus, Valentina (Lily Cole), op de dag dat ze zestien jaar wordt. Dr. Parnassus heeft nog een laatste weddenschap met Mr. Nick nodig om zich uit deze benarde situatie te redden.

De film gaat tijdens de 62ste editie van het Cannes Film Festival in première en opent in de Belgische zalen vanaf 11 november 2009. Dit wordt aldus de allerlaatste keer dat we Ledger aan het werk kunnen zien. Er zal dan ook veel aandacht zijn bij de wereldpremière van 'The Imaginarium of Doctor Parnassus'.

01:32 Gepost door Devid Dils in Movienews | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.