06-10-09

Een vlucht achter de schermen bij Pixar met Up

400_up_090319_disney_pixarPixar Animation Studios blijft toch wel de animatiestudio bijuitstek wat animatie en verhaalvertelling betreft. Sinds de eerste grote animatiefilm van Pixar, namelijk Toy Story in 1995 in de zalen verscheen en het succesvolle begin werd Pixar werd voor computeranimatie en de animatiestudio, kwam pixar bijna elk jaar met een gloednieuwe film op de proppen en allen met een groot succes. Toy Story, A Bug's Life, Toy Story 2, Monsters, Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Cars, Ratatouille en Wall-E, de animatiestudio leeft zoals nooit tevoren en ook hun tiende animatiefilm, Up, beloofd alweer een uniek en kleurrijk pareltje te worden. Hieronder nemen we eventjes een kijkje binnen de animatiestudio Pixar, tesamen met ondermeer Pete Docter, regisseur van Pixar's Up. Daarbij kunnen we ondermeer de zaal zien waar de film meermaals in verschillende scènes wordt vertoond voor de makers en nagkeken. We krijgen de ruimte te zien waar artwork en maquette's staan opgesteld en we komen meer te weten over de alweer unieke nieuwe Pixar karakters die hun opwachting zullen maken in de tiende animatiefilm van Pixar. Disney•Pixar stelt voor: Up, een grappige en ontroerende animatiefilm over de avonturen van de 78 jarige Carl Fredericksen, die eindelijk zijn levensdroom waarmaakt en op een groot avontuur vertrekt wanneer hij duizenden ballonnen aan zijn huis vastmaakt en wegvliegt naar het wilde Zuid-Amerika. Hij ontdekt al snel dat zijn reisje gepaard gaat met zijn ergste nachtmerrie: een overenthousiaste 8-jarige verkenner die luistert naar de naam Russell en die toevallig is meegesmokkeld door Carl. Disney Pixars Up werd geregisseerd door de voor een Academy Award® genomineerde regisseur Pete Docter (Monsters, Inc.) en neemt u mee op een hilarische tocht naar een verloren wereld, samen met het meest onwaarschijnlijke duo ter wereld. Morgen in de bioscopen!

Leuk om eens even een kijke achter de schermen te nemen van de studio die ons al heeft kunnen bekoren met vele animatiefilms, die steeds keer op keer een groot succes werden. Maar hieronder heb ik nog een video waarin we een interview kunnen zien met Up-regisseur Pete Docter. Die vertelt meer over het verhaal en de essentie van Disney en Pixar's Up. En ook een opmerkelijk feitje is dat men niet voor de gemakkelijke weg kiest, maar steeds voor iets nieuws, dat kunnen we bijvoorbeeld aanhalen bij het voorbeeld van de hond Dug, die niet kan praten door middel van een op en neer bewegende mond, maar een speciale halsband heeft gekregen die zijn gedachten vertaalt voor hem.

En we gaan in een derde filmpje nog een beetje verder in op hoe de stemmetjes worden ingesproken van nog andere honden die voorkomen in Up en we leren unieke schaduwpopjes te maken, je weet wel, hoe je figuurtjes in een schaduw kan maken door gebruik van je vingers. Dit wordt ondermeer getoond naast nieuwe clips van Up in deze derde onderstaande video. Daarnaast krijgen we nog fragmenten te zien.

En ook in de toekomst zitten we nog goed gesetteld bij Pixar Animation Studios. Want voor volgend jaar staan Toy Story 1 en 2 nog eens op het bioscoop programma. Die krijgen beide een re-release, maar ditmaal exclusief in 3-D. En naast deze twee staat er ook een gloednieuw Toy Story avontuur te wachten in Toy Story 3, dat volgend jaar in de zomer in de zalen verdwijnt. Maar ook Newt, John Carter of Mars, Cars 2 en andere staan nog op het programma. Up aldus vanaf morgen, 7 oktober 2009, in de bioscopen.

19:32 Gepost door Devid Dils in Movienews | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.