24-01-10

Deel één van The Hobbit Toch in 2012?

lotrHet ziet ernaar uit dat fans van de Lord of the Rings franchise, toch nog maar eventjes geduld moeten uitoefenen, alvorens ze de prequel The Hobbit te zien zullen krijgen in de bioscoopzalen. Dat kan pas in het vierde kwartaal van 2012 zijn lijkt nu uit een bericht op de Amerikaanse filmsite Variety. Dat nieuws werd bekend gemaakt door New Line Cinema's uitvoerend producer Alan Horn. Er is reeds veel te doen geweest rond de geplande tweedelige Hobbit reeks. Ook wat de releasedata's betreft, zo gaf producer en regisseur van The Lord of the Rings trilogie, aan dat we de film allicht in december van 2011 mochten verwachten en dat de productie dit jaar van start zou gaan. Momenteel is studio New Line Cinema aan het wachten opdat Peter Jackson, tesamen met zijn bekende lord of the rings medewerkers, Fran Walsh en Philippa Boyens, tesamen met The Hobbit regisseur, Guillermo Del Toro, het script voor de tweede Hobbit film hebben afgewerkt. Pas dan kan het budget bepaald worden, de castingen gebeuren en een officiële data vastgelegd worden. Het nieuws deed wel al de ronde dat we veel bekende Lord of the Rings gezichten ook in The Hobbit films zullen te zien krijgen. Bron: Variety.

02:44 Gepost door Devid Dils in Movienews | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

dun boekje Ik vind het overigens opmerkelijk dat ze hier een tweedelige filmreeks van willen maken. Zo dik was dat boekje De Hobbit toch niet?

Gepost door: Mike's Webs | 24-01-10

Nuja, allicht heeft geld hier veel mee te maken, idem dito als bij Harry Potter and the Deathly Hallows, dat krijgt ook twee delen...

Als ik me niet vergis, was de Hobbit een boek van rond de 285 bladzijden, of vergis ik me nu...?

Gepost door: Movieworld | 24-01-10

Ja maar die Potterboeken zijn wel heel dik geloof ik. En ze willen zoveel mogelijk van het verhaal in de film kwijt. De gemiddelde boekverfilming is ook gebaseerd op romans van soms behoorlijke lengte. Maar 't zal wel een geldkwestie zijn: zo krijgen ze mensen twee keer naar de bios. Ik sla hem overigens over, ik vond de Bored of the Ringstrilogie ook niet bijzonder. (Als een van de weinigen geloof ik, maar goed :))

Gepost door: Mike's Webs | 24-01-10

T'is om't geld... :-) Dat is volgens mij gewoon de enige hoofdreden dat ze het in twee splitsen. Bij de vorige delen hebben ze toch ook alles in één film gepropt, en die boeken waren toch ook vrij groot. Maar allicht heeft dit ook wel wat te maken met het einde dat nadert... Wat de Lord of the Rings reeks betreft, ik heb er al veel goeds van gehoord, heb ze alledrie op dvd, maar helaas nog nooit bekeken.. (ook als één van de weinigen denk ik...) Maar t'zal er wel eens van komen... :p

Gepost door: Movieworld | 26-01-10

De commentaren zijn gesloten.