26-02-10

Chloe, bijna in de bioscoop! Heb jij een spannende relatie?

chloeWat is echt belangrijk in een relatie? Hoe kun je ervoor zorgen dat na maanden, of zelfs jaren de vonk in je relatie niet uitdooft? De langverwachte film Chloé, vanaf 10 maart in de bioscoop belicht precies dat vraagstuk waar veel vrouwen in een langdurige relatie tegenaan lopen: hoe houd je een relatie opwindend genoeg zodat geen van beide partijen behoefte heeft om buiten de deur te gaan kijken? Even een voorbeeldje:

Lieve, 34 woont in Brussel en is journaliste van beroep. Zij weet wat het belangrijkste is in haar relatie: vertrouwen en spanning. “Regelmatig ga ik op zoek naar nieuwe, onbekende restaurantjes en verborgen cafeetjes en galerieën. Vervolgens stuur ik mijn man een (anonieme!) brief met daarin de dag en tijd waarop we elkaar zullen treffen en welke kleding hij moet dragen – we houden van het spionage element in deze verassings afspraakjes! Het voelt bijna als een blind date”. Het koppel is zes jaar getrouwd.

Lieves strategie klinkt misschien wat extreem maar haar houding is zonder twijfel een uitzondering. De meeste vrouwen gebruiken hun spionage neigingen op een andere manier: Zoals Catherine (Jullianne Moore) in Chloé, onderzoeken de meeste vrouwen liever of hun man niet zou toegeven aan de charmes van een verleidelijke onbekende vrouw. Je kunt natuurlijk ook zelf deze verleidster worden, en nee, geen zorgen, je hoeft heus niet even prachtig te zijn als Amanda Seyfried die de verleidster speelt in het drama/thriller, Chloé – hoewel een beetje lippenstift en hoge hakken waarschijnlijk geen kwaad kunnen.

PH62Sb8alA458b_1_m

De Amerikaanse Ted en Christine Segura zijn al jaren professioneel betrokken bij relaties. Zij ondersteunen stellen en families in het proces om de relatie te versterken. Volgens de Seguras is het belangrijk om je relatie opwindend en fris te houden en geven hiervoor verschillende tips:

Vergeet niet om te bellen - gewoon om even gedag te zeggen en om te vragen hoe de dag verloopt. Dat je iemand op straat zag die je aan hem deed denken. Je hoeft heus niet te overdrijven maar af en toe een ‘ik belde even om te zeggen dat ik van je houd’ is genoeg.
Doe je best voor je partner – Je weet dat je er in zijn ogen altijd fantastisch uitziet maar af en toe extra je best doen kan geen kwaad. Keek je in het begin van de relatie ook niet even snel in de spiegel voordat je hem zag?  Waarom begin je daar niet weer mee?
Nodig hem uit voor verrassende afspraakjes – Geen extremen of super exotische locaties: als jullie niet vaak uitgaan is het afspraakje zelf al heel verrassend.
Bedenk wat je partner het leukste aan je vond – toen jullie elkaar net leerde kennen en probeer die persoon weer te zijn. Zorgend of zorgeloos, grappig of bijdehand, volwassen of kinderlijk – je draagt nog altijd dat deel van jezelf bij je. Laat je partner het herontdekken en opnieuw bewonderen.
Neem hem mee naar een goede film – Wanneer was de laatste keer dat jullie samen een film zagen in de bioscoop waarvan je bloed sneller ging stromen om vervolgens te kussen als pubers? Tenzij je je lief al kent sinds pubertijd is dit misschien al wel een tijdje geleden maar het is nooit te laat om het weer op te pakken.

Chloé, van de regisseur van Where The Truth Lies draait vanaf 10 maart in de bioscoop.

21:11 Gepost door Devid Dils in Movienews | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.